Maria Lichtmis: 2 februari

Het laatste feest van de lichtfeesten is Maria lichtmis. Tijdens Sint Maarten hebben we het licht mee naar binnen genomen en met Maria lichtmis wordt de lichttijd afgesloten. De zon zal steeds vroeger opkomen, de aarde gaat weer langzaam ontwaken en bereidt zich voor op de lente. 

We maken op Kids&Co van de laatste restjes kaarsen die we in de winter hebben gebrand een walnoot bootje. Deze walnoot vullen we met kaarsvet en een lontje. We laten deze drijven op een schaal met water. Als alle kaarsjes zijn aangestoken ziet het er prachtig uit.

We bakken pannenkoeken en eten deze samen op. Ook gaan we naar buiten om de sneeuwklokjes wakker te maken en zeggen we een versje van koning winter.

Kids & Co
Spinetpad

Spinetpad 6
3822 DT Amersfoort

Kids & Co
Van Linschotenstraat

Van Linschotenstraat 29
3814 PN Amersfoort

Kids & Co
Paulus Borstraat

Paulus Borstraat 30
3812 TB Amersfoort