Palmpasen: een week voor Pasen

De oorsprong van Palmpasen ligt voor de tijd van Christus. Tegenwoordig herdenkt men de intocht van Jezus in Jeruzalem tijdens Palmpasen, door gebruik te maken van takken. Tijdens de Palmpasenoptocht draagt ieder kind een eigen “levensboom”, net als in de voorchristelijke lenteoptochten met symbolen van het (nieuwe) leven en de lente: een broodhaan. Hanen kondigen immers de nieuwe dag aan, het nieuwe leven in de lente.

Er worden Palmpasen stokken gemaakt met alle (lopende) kinderen binnen Kids&Co waarmee zij een ronde kunnen lopen door de tuin van de vestigingen. De Palmpasenstok wordt voorzien van een (zelf gebakken) broodhaan boven op de stok en er wordt gedroogd fruit geregen en aan de stok gehangen. Tijdens de ronde worden er luidkeels liederen van palmpasen gezongen waarna de broodhanen gezamenlijk worden opgegeten.

Kids & Co
Spinetpad

Spinetpad 6
3822 DT Amersfoort

Kids & Co
Van Linschotenstraat

Van Linschotenstraat 29
3814 PN Amersfoort

Kids & Co
Paulus Borstraat

Paulus Borstraat 30
3812 TB Amersfoort