Sint Jan: 24 juni

Sint Jan valt samen met de zomerzonnewende, waar de dagen weer korter worden. Het feest van Sint Jan is het laatste feest voor de zomervakantie. Het feest wordt gevierd in veelal lichte kleding en vrolijke bloemenkransen.

Het feest is een herinnering aan het begin van de oogsttijd. Vroeger was men meer betrokken bij de groenten, granen en aardappelen die wij eten. De oogsttijd was voor iedereen herkenbaar en zeer belangrijk. Het is een feest van Johannes de Doper. Men springt tijdens het midzomerfeest over het Sint-Jansvuur heen en geniet van de buitenlucht.

Op Kids&Co vieren we het midzomerfeest uitgebreid en het liefst met alle ouders erbij. We organiseren een picknick of iets dergelijks op een plek waar de kinderen vrij kunnen spelen. We vragen de ouders zelf hapjes mee te nemen en drinken gezamenlijk (vlierbessen)sap. Er zijn activiteiten zoals bellenblazen, schminken en over een (nep) vuurtje springen. Er worden van tevoren bloemenkransen voor in het haar geknutseld.

Kids & Co
Spinetpad

Spinetpad 6
3822 DT Amersfoort

Kids & Co
Van Linschotenstraat

Van Linschotenstraat 29
3814 PN Amersfoort

Kids & Co
Paulus Borstraat

Paulus Borstraat 30
3812 TB Amersfoort