Sint-Maarten: 11 november

Dit feest ontleent zijn naam aan de legende van Sint-Maarten: bij de stadspoort van Amiëns in Frankrijk zat een bedelaar die om een schenking vroeg. Omdat Sint-Maarten zelf niets meer had, nam hij zijn zwaard en sneed zijn mantel in twee stukken.

De ene helft gaf hij aan de bedelaar, de andere hield hij zelf. Een oud boerengebruik is dat men omstreeks Sint-Maarten een lantaarntje gemaakt van knolraap buiten aan de dakgoot hing. Dit was het teken dat de oogst binnen was.

Op Kids&Co maken alle kinderen een lampion waarmee zij buiten een rondje zullen lopen en liedjes zingen van Sint-Maarten. Na het voorlezen van het verhaal van Sint-Maarten gaan de kinderen naar buiten en krijgen de kinderen bij drie verschillende plekken een mandarijntje, krentenbol en gouden walnoot. Hierna mogen de kinderen hun krentenbol en mandarijn gezamenlijk binnen op eten. Er wordt ook pompoensoep gemaakt welke de kinderen tijdens de lunch kunnen op eten.

Kids & Co
Spinetpad

Spinetpad 6
3822 DT Amersfoort

Kids & Co
Van Linschotenstraat

Van Linschotenstraat 29
3814 PN Amersfoort

Kids & Co
Paulus Borstraat

Paulus Borstraat 30
3812 TB Amersfoort